Lido di Jesolo

Lido di Jesolo a legnagyobb tengerparti üdülőhely a velencei lagúna keleti oldalán.

15 kilométer hosszú strand, finom homokkal a gyönyörű tiszta tenger és szinte hullámok nélkül. Az üdülőhely minden évben a Kék zászló díjat kapja, a kiváló minőségű és tiszta strandokért és a szolgáltatásaiért.

A part mentén egy lenyűgöző 4 kilométer hosszú sétány húzódik, amelyen számos étterem és kávézó található. Keresztelő Szent János harangtornya az üdülőhely történelmi központja.

A terület gyermekes családok, kerékpárosok, golfozók, turisták, a tenger és a vízi sportok szerelmesei számára alkalmasak, akiket vonz az idegen kultúra és a lenyűgöző történelem.

GOLF

A helyszín a golfozók számára is ideális. A környéken 5 kiváló 18-szakaszos golfpálya van. Legközelebb a GOLF CLUB JESOLO (5 km) található, továbbá GOLF PRADELLE TORRI CAORLE (15 km), GOLF CLUB VILLA CONDULMER (46 KM), GOLF CLUB CA`DELLA NAV E (53 km) és CIRCOLO GOLF VENEZIA (36 km).

KIKÖTŐ

A jachtosok számára a PORTO TURISTICO DI JESOLO (45° 28 N – 12° 35 E) áll rendelkezésre, ahol körülbelül 650 hajó, legfeljebb 30 méter hosszúságú kikötése lehetséges. A kikötő az összes szolgáltatást biztosítja, beleértve a hajók tárolását és karbantartását is (100 tonnáig). Jesolo és Velence között egy további kikötő van – MARINA DEL CAVALLINO (45° 29 N – 12° 35 E), amelynek befogadóképessége 400 hajó (max. 30 méter). A kikötőhöz egy étterem, medence, edzőterem, jet-sky központ, heliport és hajófelszereléseket kínáló üzlet is hozzá tartozik.

PARK AQUALANDIA ÉS JESOLANDIA VIDÁMPARK

Ha végtelen szórakozást, vízi attrakciókat és felejthetetlen élményeket keres, látogasson el a Jesolandia vidámparkba vagy Aqualandia vízi parkjába, ahol Európa legnagyobb vízi csúszdája is megtalálható, továbbá virtuális valóság, számos vízi csúszda, medence, barlang, vízesés, folyó stb. található meg.

VELENCE ÉS MÁS TÖRTÉNELMI VÁROSOK

Az üdülőhely Velence, Caorle, Padova, Treviso, Verona és Vicenza városai közelében fekszik. Velence a világ legromantikusabb városa, az UNESCO világörökség része, mindössze 45 kilométerre fekszik Lido di Jesolo városától. A város egy lagúnára van építve és évente számos turista látogatja a világ minden tájáról, akik a történelmét, kultúráját és jelenét csodálják.

Caorle egy elbűvölő város, amely a történelmi és a modern építészetet ötvözi. Az elhelyezkedésének köszönhetően kis Velence néven is ismert. Érdekes hely egy egyedi zátony, amelyet számos művész látogat a világ minden tájáról.

Padova egy előkelő egyetemi város. A professzorok és diplomások közül megemlítést érdemelnek Pietra Pomponazzia, Vesalia és Galileo Galilei. Padova már a 12.század óta Olaszország kultúrális és oktatási központja. Shakespeare ezt a várost választotta az egyik vígjátéka számára.

Az észak Olaszországban fekvő Verona a hidak városa és szintén az UNESCO Világörökség listáján szerepel. Főként Shakespeare regénye Romeo és Júlia regénye miatt ismert. Azonban ennél jóval több kulturális és történelmi látnivalót kínál, mint például Juliet híres erkélye, Arena di Verona római aréna, ahol még a mai napig számos előadás van.